Sajtóközlemény : Vendéglátóhely kialakítása Orondpusztán
Csákberény és Csókakő között az Ezerjó borúton szőlőházi vendéglátóhelyet alakítottunk ki. A piaci igényekre
alapozva a támogatás segítségével kistermelői vendégasztal szolgáltatás nyújtását terveztük, mely során saját
magunk által megtermelt alapanyagok felhasználásával hagyományos ételek felszolgálását tervezzük a vendé-
gek részére.
A piaci igényekre alapozva a támogatás segítségével kistermelői vendégasztal szolgáltatás nyújtását terveztük,
melysorán saját magunk által megtermelt alapanyagok felhasználásával hagyományos ételek felszolgálását ter-
vezzük a vendégek részére. A fejlesztés helyszíne a Csókakő és Csákberény között haladó borúton, egy zártkerti
ingatlanon álló szőlőház biztosítja, mely egy fogadó helyiséggel, konyhahelyiséggel és szociális létesítményekkel
felszerelt. A fejlesztés során a szőlőház konyhájába korszerű, nagy háttérkapacitást biztosító konyhatechnológiát
szereztük be.
A szolgáltatás indítását követően a szőlőház bevételei jelentős mértékben fognak növekedni, hiszen a kistermelői
vendégasztal szolgáltatásra nagy a kereslet. A fejlesztés megvalósítása a térség életére is pozitív hatást gyakorol,
ugyanis egy keresett szolgáltatás elérhetősége valósul meg, mely a helyi turisztikai életet is élénkíti a jövőben.
A fejlesztés keretében a következő eszközök beszerzése történt meg:
• földi elszívóernyő
• mosogató
• hűtőpult hat fiókkal
• fagyasztópult
• indukciós tűzhelyek
• kombi gőzölős sütő
• kombi állvány
• sous-vid kád
• elektromos olajsütők
• gázfőző zsámoly
A projekt megvalósítása pozitív hatást gyakorol nem csupán gazdaságunk, de a település, az együttműködő part-
nerek és a térség életére nézve is. Együttműködő partnereim a projekt során Csókakő Község Önkormányzata, a
Nefelejcs Kulturális és Hagyományőrző Egyesület valamint a Sáfrán Borászati Kft. Ily módon lehetővé válik a gaszt-
ronómia kedvelőinek a fogadására, céges rendezvényekre és csapatépítőkre érkezővállalkozások kiszolgálására.
Azok a vendégek, akik ellátogatnak hozzánk, láthatják a megvalósult fejlesztéseket, az igénybe vett támogatási
lehetőséget, valamint jövőbeli célkitűzéseinket. Ezen felül a fejlesztést bemutathatóvá is tesszük, melynek során az
érdeklődők megtekinthetik a hagyományos ételkészítés módját.
Projekt megvalósításának tervezett kezdete: 2019. 01. 01.
Projekt megvalósításának tervezett fizikai befejezése: 2020. 06. 30.
További információ kérhető:
Dr. Vécsei László
lvecsei8073@gmail.com
+36 30 663 3739
Csatolmány | Méret |
---|---|
![]() | 259.31 KB |