Sajtóközlemény : Vendéglátóhely kialakítása Orondpusztán

Csákberény és Csókakő között az Ezerjó borúton szőlőházi vendéglátóhelyet alakítottunk ki. A piaci igényekre 
alapozva a támogatás segítségével kistermelői vendégasztal szolgáltatás nyújtását terveztük, mely során saját 
magunk által megtermelt alapanyagok felhasználásával hagyományos ételek felszolgálását tervezzük a vendé-
gek részére.

A piaci igényekre alapozva a támogatás segítségével kistermelői vendégasztal szolgáltatás nyújtását terveztük, 
melysorán saját magunk által megtermelt alapanyagok felhasználásával hagyományos ételek felszolgálását ter-
vezzük a vendégek részére. A fejlesztés helyszíne a Csókakő és Csákberény között haladó borúton, egy zártkerti 
ingatlanon álló szőlőház biztosítja, mely egy fogadó helyiséggel, konyhahelyiséggel és szociális létesítményekkel 
felszerelt. A fejlesztés során a szőlőház konyhájába korszerű, nagy háttérkapacitást biztosító konyhatechnológiát 
szereztük be.
A szolgáltatás indítását követően a szőlőház bevételei jelentős mértékben fognak növekedni, hiszen a kistermelői 
vendégasztal szolgáltatásra nagy a kereslet. A fejlesztés megvalósítása a térség életére is pozitív hatást gyakorol, 
ugyanis egy keresett szolgáltatás elérhetősége valósul meg, mely a helyi turisztikai életet is élénkíti a jövőben.
A fejlesztés keretében a következő eszközök beszerzése történt meg:
• földi elszívóernyő 
• mosogató
• hűtőpult hat fiókkal 
• fagyasztópult
• indukciós tűzhelyek 
• kombi gőzölős sütő 
• kombi állvány 
• sous-vid kád 
• elektromos olajsütők
• gázfőző zsámoly 
A projekt megvalósítása pozitív hatást gyakorol nem csupán gazdaságunk, de a település, az együttműködő part-
nerek és a térség életére nézve is. Együttműködő partnereim a projekt során Csókakő Község Önkormányzata, a 
Nefelejcs Kulturális és Hagyományőrző Egyesület valamint a Sáfrán Borászati Kft. Ily módon lehetővé válik a gaszt-
ronómia kedvelőinek a fogadására, céges rendezvényekre és csapatépítőkre érkezővállalkozások kiszolgálására.
Azok a vendégek, akik ellátogatnak hozzánk, láthatják a megvalósult fejlesztéseket, az igénybe vett támogatási 
lehetőséget, valamint jövőbeli célkitűzéseinket. Ezen felül a fejlesztést bemutathatóvá is tesszük, melynek során az 
érdeklődők megtekinthetik a hagyományos ételkészítés módját.
Projekt megvalósításának tervezett kezdete: 2019. 01. 01.
Projekt megvalósításának tervezett fizikai befejezése: 2020. 06. 30.
További információ kérhető:
Dr. Vécsei László
lvecsei8073@gmail.com
+36 30 663 3739

Dokumentumok: 
CsatolmányMéret
PDF ikon Sajtóközlemény259.31 KB
  • létrehozva: 2020. 04. 02.
  • frissítve: 2020. 07. 13.