Hírek, események

Vöröskeresztes tevékenységért Kitüntetés Arany fokozatát vehette át Huszár Lászlóné Zsóka néni

Vöröskeresztes tevékenységért Kitüntetés Arany fokozatát vehette át Huszár Lászlóné Zsóka néni

"A Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete világnapi ünnepségét tartotta szerdán délelőtt a Szent István Hitoktatási és Művelődési Központban.

Anno egy háború véres és öldöklő csatája hívta életre a Vöröskereszt szervezetét, fontosságuk több évtized alatt sem halványult. A hétköznapi hőseink teszik a dolgukat akkor is, amikor mi azt hisszük, minden rendben halad az életben. Gyűjtik a segélycsomagokat, véradásokat szerveznek, segítik a menekülteket, óvják a fiatalokat és nyújtanak segítséget, ahol csak tudnak. Idén 164 éves lett a Vöröskereszt. Ünnepi rendezvényükön részt vett Fábián Károly, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének elnöke, Szűcsné Szigeti Hedvig, a Vöröskereszt Fejér Megyei igazgatója. Székesfehérvár Önkormányzatát Östör Annamária egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok képviselte.

A szervezet világnapi ünnepsége alkalmat adott arra is, hogy átnyújtsák elismeréseiket önkéntes tagjaiknak:

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége Vöröskeresztes tevékenységért Kitüntetés Arany fokozatát vehette át Huszár Lászlóné, csákberényi alapszervezeti titkár." 

FEOL.hu

Zsóka néni kitüntetéséhez szívből gratulálunk, Csákberényért végzett több évtizedes munkáját ezúton is köszönjük!

A FEOL teljes cikke itt olvasható: 

https://www.feol.hu/helyi-kozelet/2023/05/kituntetesekkel-jutalmaztak-a-voroskereszt-onkenteseit-video

2023. június 1. Elolvasom

ÁLLÁSPÁLYÁZAT

VÉRTESALJA ÓVODA
pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében

óvodapedagógus
munkakör/feladatkör betöltésére

2023. május 15. Elolvasom

A Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség megkezdte a 2023-27-es LEADER időszak tervezési feladatait

A Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség megkezdte a 2023-27-es LEADER időszak tervezési feladatait

A Komárom-Esztergom és Fejér vármegyében tevékenykedő LEADER szervezet, a Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség létrehozta azt a csoportot, amely a 2023-27-es időszak vidékfejlesztési,  LEADER tervezési feladatokat látja majd el az elkövetkezendő hónapokban. A 14 fős Tervezést Koordináló Csoport első szakmai egyeztető megbeszélését áprilisban, a környei Művelődési Házban tartotta. A tagokat Schunder Tibor, az egyesület elnöke és Móricz Beáta, munkaszervezet vezető köszöntötte, és ismertették a legfontosabb feladatokat. A csoport tagjai bemutatkozással folytatták a szakmai diskurzust. Móricz Beáta munkaszervezet vezető elmondta, hogy januárban kezdeményezte az egyesület a 2023-27-es időszak LEADER HACS címbirtokosság előzetes elismerését, melynek során a korábbi időszakokban is együttműködő 38 település deklarálta részvételét, mely 68 298 lakost jelent.

A Tervezést Koordináló Csoport tagjai ezután rátértek a konkrét feladatok egyeztetésére. Legfontosabb célkitűzés lesz a Helyi Fejlesztési Stratégia értékelése, valamint majd a véglegessé vált fejlesztési dokumentum kommunikálása a Vértes-Gerecse Közösség térségében. De addig is első lépésként projekt adatlapokat dolgoznak ki különböző szektorok és téma területek részére, melyeket az érintett településekre, és szervezetek részére (önkormányzatok, vállalkozások, civil szervezetek, egyházak, stb.) szeretnének majd eljuttatni. Ezután több településen – járásonként – fórumok kerülnek megtartásra, ahol a résztvevők is elmondhatják fejlesztési elképzeléseiket, terveiket a vidékfejlesztésben. A Tervezést Koordináló Csoport összegzi majd a beérkezett projekt adatlapokat és a fórumokon elhangzottakat, majd ezeket figyelembe véve elkezdi az intézkedések kidolgozását. Ezekből az intézkedésekből alakulnak majd ki a pályázati felhívások.

Az első szakmai megbeszélésen már több olyan szempont is szóba került, amelyek a pályázati felhívásokban megjelenhetnek, ilyenek pl. az energiahatékonyság, az esélyegyenlőség, a natúrparkok szerepe, közösségépítés-és erősítés, innovatív megoldások.

2023. május 5. Elolvasom

Gratulálunk!

Gratulálunk!

2023. május 3. Elolvasom