Hírek

ÁLLÁSPÁLYÁZAT

VÉRTESALJA ÓVODA
pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében

óvodapedagógus
munkakör/feladatkör betöltésére

2023. május 15. Elolvasom

A Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség megkezdte a 2023-27-es LEADER időszak tervezési feladatait

A Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség megkezdte a 2023-27-es LEADER időszak tervezési feladatait

A Komárom-Esztergom és Fejér vármegyében tevékenykedő LEADER szervezet, a Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség létrehozta azt a csoportot, amely a 2023-27-es időszak vidékfejlesztési,  LEADER tervezési feladatokat látja majd el az elkövetkezendő hónapokban. A 14 fős Tervezést Koordináló Csoport első szakmai egyeztető megbeszélését áprilisban, a környei Művelődési Házban tartotta. A tagokat Schunder Tibor, az egyesület elnöke és Móricz Beáta, munkaszervezet vezető köszöntötte, és ismertették a legfontosabb feladatokat. A csoport tagjai bemutatkozással folytatták a szakmai diskurzust. Móricz Beáta munkaszervezet vezető elmondta, hogy januárban kezdeményezte az egyesület a 2023-27-es időszak LEADER HACS címbirtokosság előzetes elismerését, melynek során a korábbi időszakokban is együttműködő 38 település deklarálta részvételét, mely 68 298 lakost jelent.

A Tervezést Koordináló Csoport tagjai ezután rátértek a konkrét feladatok egyeztetésére. Legfontosabb célkitűzés lesz a Helyi Fejlesztési Stratégia értékelése, valamint majd a véglegessé vált fejlesztési dokumentum kommunikálása a Vértes-Gerecse Közösség térségében. De addig is első lépésként projekt adatlapokat dolgoznak ki különböző szektorok és téma területek részére, melyeket az érintett településekre, és szervezetek részére (önkormányzatok, vállalkozások, civil szervezetek, egyházak, stb.) szeretnének majd eljuttatni. Ezután több településen – járásonként – fórumok kerülnek megtartásra, ahol a résztvevők is elmondhatják fejlesztési elképzeléseiket, terveiket a vidékfejlesztésben. A Tervezést Koordináló Csoport összegzi majd a beérkezett projekt adatlapokat és a fórumokon elhangzottakat, majd ezeket figyelembe véve elkezdi az intézkedések kidolgozását. Ezekből az intézkedésekből alakulnak majd ki a pályázati felhívások.

Az első szakmai megbeszélésen már több olyan szempont is szóba került, amelyek a pályázati felhívásokban megjelenhetnek, ilyenek pl. az energiahatékonyság, az esélyegyenlőség, a natúrparkok szerepe, közösségépítés-és erősítés, innovatív megoldások.

2023. május 5. Elolvasom

Gratulálunk!

Gratulálunk!

2023. május 3. Elolvasom

Május 12-én újra kormányablakbusz Csákberényben

Május 12-én újra kormányablakbusz Csákberényben

Május 12-én (pénteken) 9-12.30 között ismét lesz lehetőség helyi ügyintézésre.

helyszín: Művelődési ház

A Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat vagy „Kormányablakbusz” egy ügyintézésre felszerelt kisbusz, ahol helyben van lehetőség ügyintézésre.

MILYEN ÜGYEKET INTÉZHETEK?

A Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatokon az ügyfelek elintézhetik a kormányablakokban elérhető ügyköröket, benyújthatják kérelmeiket hatósági ügyekben, illetve tájékoztatást kaphatnak az eljárás menetéről. Többek között:

- személyazonosító igazolvánnyal,
- lakcímkártyával,
- útlevéllel,
- vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézésre,
- ügyfélkapu regisztrációra is lehetőségük van.

2023. május 3. Elolvasom

Jótékonysági koncert 2023.05.12. 18.00.

Belépőjegy: 2000 Ft

A koncert teljes bevételével a Magyar Vöröskereszt Csákberényi Alapszervezetének működését támogatja.

A jegyek elővételben:Horváthné Icánál és Boha Csabáné Juditnál vásárolhatók.

2023. május 3. Elolvasom

Áramszünet 2023.05.24.

2023. április 28. Elolvasom

Föld Napja 2023.04.22.

2023. április 19. Elolvasom

Tojásgurítás 2023.04.10.

Tojásgurítás 2023.04.10.

A időjárás kegyes volt, kellemes tavaszi napsütésben sikerült megrendezni a tojásgurítást, amely a korábbi évekhez hasonlóan sok gyermeket és felnőttet vonzott.

Fényképgalériahoz nyissa meg a hírt.

2023. április 10. Elolvasom