Rekord számú nevező a csákberényi bor és pálinkaversenyen

Rekord számú nevező a csákberényi bor és pálinkaversenyen

Zsúfolásig megtelt szombaton a csákberényi Művelődési ház, ahol 140 érdeklődő volt kíváncsi a szombati rendezvényekre.

3 esemény zajlott egyszerre: borverseny, pálinkaverseny és a "Fotósok szemével a Móri borvidéken" című fotókiálltás megnyitója.

 

Csákberényi borverseny:

Soha ennyi mintát még nem neveztek: 27 termelő hozta el 75 bor borát ami 26 fajtát képviselt.

A 8 fős bíráló bizottságot Horváth Csaba a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának volt főtitkára és dr. Hajdu Edit szőlőnemesítő,  a Budapesti Corvinus Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa vezette.

14 arany, 40 ezüst, 18 bronz érem született.

Aranyérmet ért el: Bernáth Miklós, Rujsz Béla, Rácz Ádám, Tranker László, Takács Lajos, Hartmann Ferenc, Szabó Gábor, Sáfrán András, Szabó Imre, Szabó József, Bánfalvy László

A legmagasabb pontszámot a Sáfrán pince 2017-es traminije érte el.

 

IX. Csákberényi Pálinkaverseny:

53 gazda rekord számú, 163 mintát nevezett az immár kilencedik alkalommal megrendezett Csákberényi Pálinkaversenyre.

A Móri borvidék mellett érkezett nevezés Tácról, Soponyáról, Környéről, Tatabányáról, Székesfehérvárról és Budapestről is.

A párlatokat 3 hete Takács László, a Quintessence pálinkaverseny versenyigazgatója és bírálói minősítették.

Szombaton a társadalmi zsűri elé már csak az aranyérmes pálinkák kerültek.

A verseny színvonalát jelzi, hogy a neves bírálók 32 arany, 40 ezüst és 22 bronz érmet osztottak ki.

A pálinkaverseny legjobb pálinkája Méri János környei nevező vilmoskörte pálinkája lett.

 

Fotósok szemével a Móri borvidéken fotókiállítás                                                                                                                                                            

Geszler Anikó szervezésében 19 Mór környéki fotós 57 képen mutatja be a Móri borvidék páratlan természeti és kulturális értékeit.

A kiállítás két hónapi látható a csákberényi Művelődési házban, majd más érdeklődő településekre kerül, ahol helyi fotósok képeivel egészül ki.

 

A kitűnő borokhoz és pálinkákhoz különleges vacsoráról gondoskodtak a szervezők: Pethő Balázs mesterszakács szarvasborjúból és vaddisznóból készített gombás ragujához Vajda József, az ország legnevesebb pékmestere sütött friss kovászos kenyeret.

  • létrehozva: 2018. 04. 22.
  • frissítve: 2018. 04. 22.