Újjászületik a katolikus templom

Újjászületik a katolikus templom

A képgalériában a római katolikus templom felújításáról készült képeket lehet megtekinteni.
Nagyon ráfért már az épületre a felújítás.

Augusztus közepén  megkezdődött a csákberényi Szent Márton katolikus templom külső felújítása. A munkálatok előrehaladtával újabb kisebb-nagyobb feladatok merültek fel, illetve merülhetnek fel.

Jelenlegi adatok alapján a templomfelújítás 27 millió forintot tesz ki.  Ezen munkálatokra most 28 millió forint áll rendelkezésre (állami támogatásból 8 millió Ft, önkormányzati és egyházmegyei támogatásból pedig 10 – 10 millió Ft).

A kivitelezői szerződés nem tartalmazza, de feltétlenül szükségesnek tartjuk elkészíteni még: a díszes bejárati ajtó rekonstrukcióját, az északi oldalon a fal tövéből a csapadékvíz elvezetését, a falazott kerítés részbeni javítását illetve újra építését, valamint a sekrestye bejárata fölé kis előtető létesítését. Mindehhez további, mintegy 4 millió forintra van szükség, mely jelenleg nem áll rendelkezésünkre.

Annak érdekében, hogy a templom teljes egészében megújulhasson, kérünk mindenkit,  hogy  lehetősége szerint támogassa a felújítási munkálatokat!

Az adományt az alábbi számlaszámra várjuk: 11101002-19821151-36000001 (közlemény rovatba kérjük beírni: „templom felújítására adomány”). Amennyiben csekken tenné meg befizetését, úgy kérem jelezze a szentmartontemplom.csakbereny@gmail.com email címen, vagy a 06-30-696-4932 telefonszámon.

Áldozatos segítőkészségét köszönjük.

„Adjatok és adatik nektek!” (Lukács evangéliuma 6,38)

Csákberényi Katolikus
Egyházközség Testülete

magyar
  • létrehozva: 2019. 09. 10.
  • frissítve: 2019. 09. 10.