Gyászhír

Gyászhír

Fájdalommal tudatjuk azokkal, akik szerették és tisztelték, hogy 2019. február 25-én elhunyt Pánczél Józsefné Boriska néni, Csákberény díszpolgára.

Pánczél Józsefné szül. Rácz Borbála 1931. április 20.-án született. Tanulmányait Csákberényben kezdte, majd Pesten Polgári iskolában folytatta. Ott lehetősége adódott betekinteni a néptánc, a versmondás és a színdarabok rejtelmeibe.

A háború utáni években aktívan bekapcsolódott Csákberény életébe. Próbált egy kis örömöt csempészni, derűt varázsolni az emberek arcára azzal, hogy a fiatalokat megismertette a néptánccal, színdarabokkal és a versekkel. Csákberényben nem történhetett olyan esemény, amelybe ne kapcsolódott volna be. Részt vett a szülői munkaközösség munkájában, a Művelődési ház épülésében. Amikor valamilyen előadás vagy kiállítás volt a faluban pénztárosi, tárlatvezetői feladatokat látott el.

Fontos volt, hogy Izmindiné Erzsi munkáját is rendszeresen segítse. Közösen létrehoztak egy néptánccsoportot, hogy a fiatalokat is egy közösségé tudják összekovácsolni. A fellépésekhez a ruhákat is ő varrta. A fellépő ruhákra pénzük nem volt, kinőtt és bálákból válogatott ruhákból alkotta ezeket. Saját táncos műsorukkal rendszeresen felléptek a Berényi nevű települések találkozóján, ahol mindig nagy sikert arattak.

Szeretett régi történeteket, meséket mondani, ezért gyakori vendége volt az óvodának és a Retye-Rutya tábornak is.

  • létrehozva: 2019. 02. 25.
  • frissítve: 2019. 03. 25.