Gesztenyefesztivál Iharosberény 2017. október 7.

Gesztenyefesztivál Iharosberény 2017. október 7.

Immár 15. alkalommal rendezték meg a Berényi Gesztenye Fesztivált a magyar szelídgesztenye fővárosában, Iharosberényben, melyre ezúttal 40 csákberényi is kíváncsi volt.

Termények, gyümölcsök, helyi ízek köszöntötték a vendégeket a település történetében meghatározó szerepet játszó Inkey család hajdani kastélyának kertjében. 

Volt ezen kívül kulturális rendezvénysátor, helyi termék- és terménybemutató, gyermekkörhinta, ugrálóvár, vadászati kiállítás, díszbaromfi- és kisállat bemutató, kutyás engedelmességi bemutató, középkori  harci bemutató..

A Berényi Bográcsos Főzőversenyen a térség civil szervezetei, önkéntesei, települési mutatták meg gasztronómiai kreativitásukat. 

Ezen a napon minden a gesztenyéről szólt: volt sült gesztenye, gesztenyemassza, gesztenyeliszt, gesztenyeméz, gesztenyepüré, gesztenyés sütemények, gesztenyés palacsinta.

Köszönet az iharosberényi szervezőknek, nagyon kitettek magukért: a csákberényi csapatot pálinkával, borral és sült gesztenyével fogadták, majd lehetőségünk nyílt megnézi a szőlőhegyen az ősgesztenyést. Bízunk benne, hogy hamarosan viszonozhatjuk vendégszeretetüket.

Felejthetetlen napot tölthetett el, aki elfogadta az önkormányzat invitálását.

  • létrehozva: 2017. 10. 08.
  • frissítve: 2017. 10. 08.