Borverseny 2017. április 22.

Borverseny 2017. április 22.

Nagy érdeklődés mellett zajlott a 2017-es csákberényi borverseny, melyre 30 csákberényi, sörédi és fehérvárcsurgói gazda 71 mintát nevezett.

Az elmúlt hétvégén, a télies tavaszban rendezték meg a csákberényi borversenyt.

A bírálaton a borokat ismert és elismert szakemberek minősítették, köztük Nyitrainé dr. Sárdy Diána, a Szent István Egyetem Borászati Tanszék vezetője, aki egyben ellátta a zsűri elnöki tisztét is. Az eredményhirdetés során elismerően szólt a borok minőségéről, de felhívta a figyelmet néhány tapasztalt hiányosságra is, melyek kiküszöbölésére jó tanáccsal  szolgáltak a zsűri tagjai.  Dicsérte a gazdák egymást segítő szándékát, támogatását, amelyet már a januári bormustrán is megtapasztalt.  Mindezek  a csákberényi borok minőségének javulását, a közösség erősödését  segítik.

Nagy aranyéremre minősítették Rácz Ádám 2016-os Viktóriagyöngye borát, valamint a szintén 2016-os rizlingszilváni bora aranyérmes lett.

Aranyérmet kapott Sáfrán Andrásék 2014- es rajnai rizlingje, 2016-os boraik közül  a kékfrankos rozé, a sárgamuskotály,  a generosa, a tramini,  valamint az olaszrizling, Lepsényi Miklós 2016-os generosája, Rajki Péter 2016-os olaszrizlingje, és Belecz Péter 2016-os Ezerjó bora.

Ezenkívül 21 ezüstérem, 31 bronzérem, és 6 oklevél minősítés született.

A kulináris élvezeteknek is hódolhattak a jelen lévők: a vacsoráról Pethő Balázs mesterszakács gondoskodott.

A kellemes vacsora, meg persze a hozzá való jó borok mellett késő estig szakmai, baráti beszélgetéssel múlatták az időt a boros gazdák és vendégeik.  

A verseny részletes eredményeit a csatolt fájlban találja.

Dokumentumok: 
CsatolmányMéret
Office táblázat ikonja Borverseny eredmények45 KB
  • létrehozva: 2017. 04. 24.
  • frissítve: 2017. 05. 03.