Merán Fülöp Vadászati Múzeum-ZÁRVA

Csákberényben, az egykori Merán-uradalom központjában 2014. októberében nyitotta meg kaput a “Gróf Merán Fülöp Vadászati és Erdészeti Múzeum” és a “Vértesi Panoráma Tanösvény”.
  

A tulajdonos Vértesi Erdő Zrt. célul tűzte ki, hogy a Vértes vadgazdálkodási és erdészeti történetét bemutató gyűjteményt hozzon létre. A cél a Vértes vadászati és erdészeti múltját, illetve kisebb részben jelenét is méltó módon bemutató gyűjtemény összeállítása volt. Természetesen építettek az egykori nagy múltú csákberényi  Lamberg-, majd későbbi Merán-, illetve a csákvári Esterházy-uradalom történeti és tárgyi emlékeire is.

Az intézménynek –a pusztavámi erdei iskolával együttműködésben- jelentős oktatási szerepet is szántak. Ennek része a 80 m²-es helyiségben helyet kapott, a Vértes jellemző élőhelyeit és állatvilágát bemutató dioráma és a 70 fős előadó- és oktatóterem, mely alkalmas különböző közjóléti, vadászati és erdészeti előadások, konferenciák megtartására is.

Nyitva tartás:
Kedd-péntek: 10-15 óráig
Szombat: 10-16 óráig
Vasárnap: előzetes bejelentkezés alapján (legalább 10 fős csoportok számára, 10 nappal korábban egyeztetett időpontban, 10 és 15 óra között)
Hétfő: szünnap

Huber Brigitta
múzeumi asszisztens
Tel.:+36/30-597-8881
E-mail: huber.brigitta@verteserdo.hu

 

  • létrehozva: 2017. 01. 04.
  • frissítve: 2020. 04. 28.